duminică, 2 octombrie 2016

Cum ne sarutam?

Cel mai romantic gest pe care il faci, poate scoate la iveala trasaturi negative ale caracterului tau, sau cel putin asa se spune. Un studiu britanic spune ca persoanele care isi inclina capul spre partea dreapta pentru a primi un sarut pe obrazul stang sunt mai romantice decat cele care si-l apleaca spre stanga. Saruturile “aeriene”, care imita gestul apropierii, dar partenerii nu isi ating fetele, reprezinta si ele dovada lipsei de pasiune.
Inca de la consemnarea primului sarut in scripturile Vedice in anul 1500 i.Hr., planeaza continuu un semn de intrebare vizavi de cum, unde, cand si pe cine este indicat sa saruti. Saruturile publice erau in trecut un subiect tabuu. Imparatul roman Tiberius a interzis sarutul, in incercarea de a impiedica raspandirea unei boli numite 'mentagra', care ii desfigura pe cei afectati. Cercetatorii moderni au descoperit insa beneficiile acestuia pentru sanatate: relaxeaza corpul, reduce secretia de histamina, care creeaza alergie la polen, si, conform japonezilor, poate combate febra fanului, daca este pasional si dureaza 30 de minute. 
Un alt studiu a scos la iveala faptul ca buzele a 88% dintre partenerii care formeaza cupluri stabile au dimensiuni asemanatoare. Femeile cu buze groase sunt considerate partenere mai bune pentru relatii pe termn scurt in proprtie de 28%, in timp ce femeile cu buze subtiri au cu 57% mai multe sanse sa se marite sau sa aiba relatii stabile.
Stam bine cu teoria... pe noi practica ne omoara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu